2021-07-05 08:17:15• hírek • Refszatmar.eu

Németiek biciklitúrája Vetésbe

A Németi Református Egyházközség ifjúsági csoportja, illetve gyülekezeti tagok biciklitúrán vettek részt, melynek kiindulási pontja a Németi református templom parókiája, úti célja pedig a vetési református templom volt – tudtuk meg Kiss József lelkipásztortól, az esemény szervezőjétől.

Elmúlt héten a biciklitúrán 28 személy vett részt óvodás/kisiskolásoktól egészen a nyugdíjas korúig. A biciklitúra résztvevői a városon keresztül haladva, a Szamos bal partján húzódó töltésen, aszfaltozott bicikliúton, kellemes időjárási körülmények között, mindenkinek megfelelő tempóban tekerhettek, kisebb pihenőket tartva.

Érkezéskor szívélyes vendégszeretettel fogadta a túrázókat a Vetési Református Egyházközség lelkipásztora Máthé Róbert, illetve a gyülekezet ifi csoportja. Miután kicsit megpihentek a biciklizők, a vetési lelkipásztor rövid történelmi beszámolót tartott a vetési gyülekezet múltjáról, illetve, a gyönyörű templomról.

A rövid történelmi ismertető után a túrázók gyalogtúrát tehettek a közelben folyó Szamos partjára. Majd a templomhoz visszatérve a vetési ifjúság már megterített asztallal várta az érkezőket, ahol a vetési lelkipásztor által elkészített bográcsgulyás került terítékre. Ezt követően szabad foglalkozásra került sor: labdarúgás, társasjáték, kötetlen beszélgetés.

A program záróakkordjaként a két gyülekezet tagjai közösen segítettek a rendrakásban, majd a biciklitúra résztvevői, élményekkel telve, kellemesen elfáradva térhettek haza.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: